אורי מאיר-צ'יזיק הוא ד"ר להיסטוריה של הרפואה והתזונה, עמית הוראה באוניברסיטת חיפה ומרצה ברחבי הארץ. הוא גם יועץ להנהגת הבריאות ומומחה לליקוט צמחי-בר למאכל. ככל שאנחנו מתרחקים מהמעורבות שלנו בתהליכי יצור המזון, אנחנו מעמידים בסכנה את הבריאות שלנו, את החברה שלנו ואת הסביבה שלנו."
הכי מתאים להכין את המתכון על מדורה
המרכיבים:
- מחבת כבדה
- מגש של כבדי עוף אורגני
- כרובית מפורקת לפרחים
- בצל פרוס לרצועות
- עלי סלרי
- שמן זית
- מלח גס
אופן ההכנה:
- מחממים את המחבת היטב על האש. מוסיפים מעט שמן זית ואת פרחי הכרובית ורצועות הבצל.
- מאדים בתוך המחבת הלוהטת כ 5 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הכבדים ובוזקים מעט מלח וממשיכים לערבב בזהירות עוד כ 5 דקות עד שהכבדים צלויים היטב אך לא יבשים.
- לקראת סיום מוסיפים מעט עלי סלרי קצוצים.
מתאים עם כוס יין אדום איכותי