אורי מאיר-צ'יזיק הוא ד"ר להיסטוריה של הרפואה והתזונה, עמית הוראה באוניברסיטת חיפה ומרצה ברחבי הארץ. הוא גם יועץ להנהגת הבריאות ומומחה לליקוט צמחי-בר למאכל. ככל שאנחנו מתרחקים מהמעורבות שלנו בתהליכי יצור המזון, אנחנו מעמידים בסכנה את הבריאות שלנו, את החברה שלנו ואת הסביבה שלנו."

הכי מתאים להכין את המתכון על מדורה

המרכיבים:

  1. מחבת כבדה
  2. מגש של כבדי עוף אורגני
  3. כרובית מפורקת לפרחים
  4. בצל פרוס לרצועות
  5. עלי סלרי
  6. שמן זית
  7. מלח גס

אופן ההכנה:

  1. מחממים את המחבת היטב על האש. מוסיפים מעט שמן זית ואת פרחי הכרובית ורצועות הבצל.
  2. מאדים בתוך המחבת הלוהטת כ 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את הכבדים ובוזקים מעט מלח וממשיכים לערבב בזהירות עוד כ 5 דקות עד שהכבדים צלויים היטב אך לא יבשים.
  4. לקראת סיום מוסיפים מעט עלי סלרי קצוצים.

מתאים עם כוס יין אדום איכותי