גידול Free Range זו דרך החיים שלנו

משק מלמד הוא משק לגידול עופות וירקות אורגניים השוכן במושב כפר הנגיד. במשק פועל לול אורגני לפי עקרונות של חקלאות ערכית חפה מרעלים, ותחת הפיקוח המחמיר של 'סקאל ישראל'. עופות ה-Free range מדגישים את ההבדל בין חקלאות לבין תעשייה. העופות שלנו חופשיים לנוע בלול המרווח ובחצר המוצלת ונהנים ממרווח מחייה של 9 עופות למטר רבוע בלול ו 5 עופות למטר רבוע בשטחי המרעה, לעומת כ 16 עופות למ"ר בלולים סטנדרטיים. התזונה של התרנגולות שלנו היא תזונת זרעים אורגנית, הגידול הוא ארוך, ללא כל אנטיביוטיקה והלול פתוח למרעה.

על המייסד

אריק מלמד - מייסד ובעלים

אריק מלמד שהקים את המשק בשנת 2008 הוא דור שני לחקלאים. לחקלאות הגיע אחרי מספר שנים של שרות בקבע ועבודה בתחום ההייטק בסינגפור. עם חזרתו לארץ נחשף לעובדה שקיים מחסור של מזון בריאותי שחיפש קודם כל לו ולבני משפחתו וזה הוביל אותו למחקר מעמיק בנושא, בדיקת לולים אורגניים באירופה ובניית מתווה לגידול אורגי של עופות ארצישראליים. משק מלמד הוא המשק היחיד בארץ המגדל עופות אורגניים. המשק גדל והתרחב גם לתחום הירקות שדישונם נעשה ע"י דשן העופות שנחשב לדשן הטוב ביותר ומביא לתוצאות של ירקות נפלאים. החברה גדלה ומתפתחת והמשק הישראלי מחבק את תוצרת המשק באותה המידה שאנחנו מחבקים את לקוחותינו.  המשק הוא משק קטן וכל עובדיו הם חלק ממשפחת משק מלמד

 

כיצד אנחנו מגדלים את העופות והירקות שלנו?

התרנגולות שלנו ניזונים מתמהיל מדויק של תערובת אורגנית ואספסת אורגנית טרייה הגדלה במשק, וגדלים ללא תרופות כגון אנטיביוטיקה, או זרזי גדילה. התפיסה של לול אורגני היא פשוטה: ככל שתנאי המחייה של התרנגולות טובים יותר, איכות הבשר וטעמו טוב יותר. הירקות במשק גדלים ללא כל ריסוסים, בצורה הטבעית ביותר ומדושנים ע"י הדשן האורגני של העופות. מאחר והדשן לא מכיל שום שאריות תרופות, בבדיקות של סקאל בירקות שלנו אין שום שאריות רעלים. הרעיון האורגני מבחינתינו הוא רעיון המחבר בין האדם לטבע ומיטיב עם החי והצומח, האדמה והמים, בסינרגיה מושלמת.

20240225134624.684.pngמשק מלמד מאושר "חי בריא" תו 'חי בריא'

המהווה אישור לעמידה בדרישות נהלי 'חי בריא', הוא אות הצטיינות עבור המגדל, המקדם חקלאות ישראלית אחראית ומקיימת המחויבת לבעלי החיים, לסביבה ולבני האדם. מה זה חי בריא?

'חי בריא' הוא תו איכות המקדם שקיפות ובטחון בתעשיית המזון מן החי ומספק לצרכנים אפשרות לצרוך מזון מן החי בריא, איכותי, מקומי שהופק בתנאים נאותים

נהלי 'חי בריא' קובעים שורה של דרישות גידול מחמירות, במטרה להבטיח כי בעלי החיים במשקים גדלים בתנאים המאפשרים להם לבצע פעולות טבעיות ההכרחיות לבריאותם ולרווחתם.

מערך הפיקוח של חי בריא הוא כולל ומקיף עבור כל שרשרת השיווק, מהמגדל ועד לנקודות המכירה, על מנת להבטיח כי תוצרת הנמכרת עם תו 'חי בריא' מקורה בחיות משק שגדלו בהתאם לדרישות המחמירות של נהלי 'חי בריא'.

חברי הצוותהאנשים שעושים ההבדל

אריק מלמד
בעלים, חקלאי
גליה סולימן
מנהלת חשבונות
מיטל בן גיאת
מנהלת משרד- שיווק ומכירות
דריה מחוטה
מנהלת חנות