גפילטע פיש עם טעם של בית, מרקם מושלם והרבה אהבה לשולחן החג. מתכון פשוט, ברור, והתוצאה? דג שכולם יבקשו ממנו תוספת.
גפילטע פיש:
- 1 קג דג בינית טחון
 
- 2 בצל בינוני
 
- 2 ביצים
 
- 3 כפות קמח מצה
 
- 3 כפות קמח שקדים (אפשר להחליף בקמח מצה)
 
- 3 כפות סוכר
 
- פלפל שחור או לבן
 
- מלח
 
- ציר גפילטע (ראה מתכון בנפרד למטה) או מים
 
 
אופן ההכנה: 
- טוחנים את הבצל במטחנת בשר.
 
- מוסיפים את כל המרכיבים לקערה ולשים בידיים דקות בודדות עד שמתאחד.
 
- מניחים את המסה מכוסה בקירור לשעה לפחות.
 
- בנתיים, זה זמן טוב להכין ציר גפילטע אם רוצים - *מתכון למטה*
 
 
אם אין ציר, נכין נוזלי בישול לקציצות:
- בערך 4 ליטר מים
 
- 2 גזר חתוכים לפרוסות
 
- 2 בצל
 
- צרור קטן שמיר
 
- צרור קטן פטרוזיליה
 
- כמה עלי דפנה
 
- 3-4 גרגרי פלפל אנגלי ופלפל שחור
 
- 3 כפות סוכר
 
- 1 כף מלח גס
 
 
אופן ההכנה: 
מבשלים את כל המרכיבים למעט השמיר והפטרוזיליה מעט פחות משעה. מוסיפים את הירוקים בעשר הדקות האחרונות של הבישול.
 
בחזרה לגפילטע-
- מקצצים קציצות בגודל והצורה הרצויה.
 
- מניחים אותו בעדינות בנוזלי הבישול ומבשלים כחצי שעה תוך בעבוע עדין.
 
- מוציאים את הקציצות והגזר ומקררים. את הנוזלים אפשר לסנן ולאחר מכן להמשיך לצמצם על האש עד לקבלת הטעם הרצוי.
 
- מגישים את הקציצות עם פרוסת גזר וכפית חזרת, במעט ציר גפילטע או מלוות בנוזלי הבישולֿֿ
 
 
מתכון לציר דגים 
- אדרות דגים
 
- 8 ליטר מים
 
- 3-4 בצל
 
- 5-6 גזר
 
- 1 שורש סלרי
 
- 1 שורש פטרוזיליה
 
- 1 כרישה
 
- 1 צרור קטן פטרוזיליה
 
- 1 צרור קטן שמיר
 
- מעט עלי דפנה
 
- 5-6 גרגרי פלפל אנגלי ופלפל שחור
 
- 4 כפות סוכר
 
- 2 כף מלח
 
אופן ההכנה:
- מניחים את כל המרכיבים בסיר ומכסים במים, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית
 
- מכפים את הקצף שעולה.
 
- לאחר כשעה לערך הציר מוכן.
 
- אם רוצים ציר שנקרש בקירור כדאי להמשיך ולצמצם אותו עד לשליש מהכמות הראשונית