גפילטע פיש עם טעם של בית, מרקם מושלם והרבה אהבה לשולחן החג. מתכון פשוט, ברור, והתוצאה? דג שכולם יבקשו ממנו תוספת.

גפילטע פיש:

  • 1 קג דג בינית טחון
  • 2 בצל בינוני
  • 2 ביצים
  • 3 כפות קמח מצה
  • 3 כפות קמח שקדים (אפשר להחליף בקמח מצה)
  • 3 כפות סוכר
  • פלפל שחור או לבן
  • מלח
  • ציר גפילטע (ראה מתכון בנפרד למטה) או מים

 

אופן ההכנה: 

  1. טוחנים את הבצל במטחנת בשר.
  2. מוסיפים את כל המרכיבים לקערה ולשים בידיים דקות בודדות עד שמתאחד.
  3. מניחים את המסה מכוסה בקירור לשעה לפחות.
  4. בנתיים, זה זמן טוב להכין ציר גפילטע אם רוצים - *מתכון למטה*

 

אם אין ציר, נכין נוזלי בישול לקציצות:

  • בערך 4 ליטר מים
  • 2 גזר חתוכים לפרוסות
  • 2 בצל
  • צרור קטן שמיר
  • צרור קטן פטרוזיליה
  • כמה עלי דפנה
  • 3-4 גרגרי פלפל אנגלי ופלפל שחור
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח גס

 

אופן ההכנה: 

מבשלים את כל המרכיבים למעט השמיר והפטרוזיליה מעט פחות משעה. מוסיפים את הירוקים בעשר הדקות האחרונות של הבישול.

 

בחזרה לגפילטע-

  • מקצצים קציצות בגודל והצורה הרצויה.
  • מניחים אותו בעדינות בנוזלי הבישול ומבשלים כחצי שעה תוך בעבוע עדין.
  • מוציאים את הקציצות והגזר ומקררים. את הנוזלים אפשר לסנן ולאחר מכן להמשיך לצמצם על האש עד לקבלת הטעם הרצוי.
  • מגישים את הקציצות עם פרוסת גזר וכפית חזרת, במעט ציר גפילטע או מלוות בנוזלי הבישולֿֿ

 

מתכון לציר דגים 

  • אדרות דגים
  • 8 ליטר מים
  • 3-4 בצל
  • 5-6 גזר
  • 1 שורש סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 כרישה
  • 1 צרור קטן פטרוזיליה
  • 1 צרור קטן שמיר
  • מעט עלי דפנה
  • 5-6 גרגרי פלפל אנגלי ופלפל שחור
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כף מלח

אופן ההכנה:

  • מניחים את כל המרכיבים בסיר ומכסים במים, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית
  • מכפים את הקצף שעולה.
  • לאחר כשעה לערך הציר מוכן.
  • אם רוצים ציר שנקרש בקירור כדאי להמשיך ולצמצם אותו עד לשליש מהכמות הראשונית