תרנגולי הודו אורגניים.

תרנגולי ההודו הראשונים התפתחו בצפון ודרום אמריקה לפני 20 מיליון שנים וכבר בשנת 800 לפני הספירה החלו בני אדם לתרבת זני בר של ציפור זו השייכת למשפחת הפסיונים. שמו של התרנגול שונה באזורים שונים בעולם. באמריקה הוא נקרא תרנגול תורכי, בישראל אירופה ותורכיה הוא נקרא תרנגול הודו, ביוון תרנגול צרפתי ובפורטוגל הוא נקרא תרנגול פרואני.

בשר תרנגול הודו נחשב לבשר בעל רמות חלבון גבוהות, רמות ברזל גבוהות ורמות שומן נמוכות – פחות מ 2% בבשר החזה וכ 5% בבשר הרגליים. מומלץ מאוד לא רק לתינוקות. מכיל ברזל, אבץ, ויטמין B12, חלבון, מגנזיום, ניאצין, ויטמין B6.

אצלינו במשק כרגע אין גידולים של תרנגולי הודו.

גידול העופות אצלינו הוא גידול ארוך בתנאי מחייה המקנים לעופות את האפשרות להתרוצץ בשטח פתוח ובתזונה של זרעים אורגניים. גידול ללא זרזי גדילה וללא אנטיביוטיקה לאורך כל הגידול.

תזונאים ורופאים ממליצים על העופות וההודו האורגני שלנו.