מצרכים:

  • 1 עגבנייה פרוסה

  • 4–5 שיני שום שלמות

  • 1 פלפל ירוק חריף

  • 1 גזר פרוס

  • 1 גמבה חתוכה לרצועות

  • צרור כוסברה קצוצה

  • שמן לטיגון

  • 2 כפות פפריקה מתוקה

  • 1 כפית כורכום

  • 1 כפית מלח

  • כ-2.5 כוסות מים חמים

  • דג אמנון (או כל דג שאוהבים)

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב וחם שופכים כמות נדיבה של שמן.

  2. מוסיפים את שיני השום השלמות ואת הפלפל החריף, ומטגנים קלות עד שעולה ניחוח.

  3. מוסיפים את הגמבה, העגבנייה והגזר, וממשיכים בטיגון עד שהירקות מתרככים מעט.

  4. מוסיפים את התבלינים: פפריקה, כורכום ומלח – מערבבים היטב ונותנים להם "להיפתח" יחד עם הירקות.

  5. מוסיפים מים חמים עד לכיסוי חלקי של הירקות. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות עד שהירקות רכים.

  6. מוסיפים את הדג כך שיהיה מכוסה ברוטב. מבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות.

  7. מדי פעם בודקים שהרוטב לא מצטמצם מדי – ואם צריך, מוסיפים מעט מים.

  8. רגע לפני שמסירים מהאש, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה מעל כל הסיר.

  9. כשהרוטב מצטמצם ונשאר סמיך – מורידים מהאש ומגישים חם.

 

בתיאבון!


מתאים במיוחד עם חלה טרייה לניגוב הרוטב 😋