מתכון פרואני של ויקי גורשטיין
ההכנה היא די פשוטה, עם מעט מרכיבים, כל שנותר הוא לחכות שהעוף יתבשל ולהכין תוספת טעימה ליד…
3 כרעיים אורגניות חתוכות
3 בצלים אדומים קצוצים לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק חריף נקי מגרעינים וחתוך לקוביות קטנות
חצי כפית כורכום
2 תפוזים סחוטים
2 לימונים סחוטים
שמן זית לטיגון
צרור כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
משרים את העוף במיץ לימון ותפוזים למשך כשעה.
מחממים סיר רחב וכשהסיר חם מוסיפים 5 כפות שמן זית את הבצל, והפלפל החריף ומטגנים תוך כדי ערבוב כעשר דקות. מוסיפים את העוף (שומרים בצד את המיץ), את הכורכום , המלח והפלפל ומטגנים כ 5 דקות. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש מכסים ומבשלים כ 45 דקות. מוסיפים את המיץ בו הושרה העוף וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה כ 20 דקות. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים. מגישים עם אורז, קוסקוס או פירה.