אורי מאיר-צ'יזיק הוא ד"ר להיסטוריה של הרפואה והתזונה, עמית הוראה באוניברסיטת חיפה ומרצה ברחבי הארץ. הוא גם יועץ להנהגת הבריאות ומומחה לליקוט צמחי-בר למאכל. ככל שאנחנו מתרחקים מהמעורבות שלנו בתהליכי יצור המזון, אנחנו מעמידים בסכנה את הבריאות שלנו, את החברה שלנו ואת הסביבה שלנו."
הכי מתאים להכין את המתכון על מדורה
המרכיבים:
מחבת כבדה
מגש של כבדי עוף אורגני
כרובית מפורקת לפרחים
בצל פרוס לרצועות
עלי סלרי
שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה:
מחממים את המחבת היטב על האש. מוסיפים מעט שמן זית ואת פרחי הכרובית ורצועות הבצל.
מאדים בתוך המחבת הלוהטת כ 5 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הכבדים ובוזקים מעט מלח וממשיכים לערבב בזהירות עוד כ 5 דקות עד שהכבדים צלויים היטב אך לא יבשים.
לקראת סיום מוסיפים מעט עלי סלרי קצוצים.
מתאים עם כוס יין אדום איכותי